Waar en wanneer?

Het symposium SHIFT Happens! vindt plaats op 14 juni 2016 (13.00-17.00 uur). De inloop is vanaf 12.30. Na afloop van het symposium vindt er een borrel plaats tot 18.00 uur.

Locatie: Supernova, Jaarbeurs Utrecht (Jaarbeursplein, 3521 AL Utrecht)

Niet te missen!

Op het symposium SHIFT Happens! word je in één middag bijgepraat en geïnspireerd door sprekers die ontwikkelingen in ons vakgebied presenteren.

  • Korte, kernachtige presentaties
  • Allernieuwste ontwikkelingen en inzichten
  • Hoog take-away gehalte

Specificaties

De toegangsprijs voor het symposium SHIFT Happens! bedraagt € 295 (excl. BTW). Onder de deelnemers van het symposium worden 15 exemplaren van het boek 'the spirit of the valley' verloot! 

Studenten die minimaal vier modules uit het EURIB Masterprogramma hebben gevolgd en leden van BNO, DMN, Logeion of VPRA krijgen 12,5% korting. Alumni van het EURIB Master-programma krijgen 20% korting op de nettoprijs.

Op alle boekingen zijn de algemene voorwaarden van EURIB van toepassing.

Symposium SHIFT Happens!

We leven in een sterk veranderende samenleving. Ook het speelveld van bedrijven en organisaties is snel en fundamenteel aan het veranderen. Deze ontwikkelingen bieden enorme kansen, maar kunnen ook even grote bedreigingen met zich meebrengen.

Hoe blijf jij in deze turbulente wereld up-to-date? Op 14 juni 2016 organiseert EURIB het symposium SHIFT Happens! Dit symposium staat in het teken van veranderingen en hoe je als merk of bedrijf op deze veranderingen in kunt spelen. Vijf visionaire sprekers op verschillende deelgebieden delen de laatste inzichten door middel van korte, kernachtige presentaties met een hoog take-away gehalte. Wil je de laatste ontwikkelingen in je vakgebied niet missen? Kom dan naar het symposium SHIFT Happens!

Programma

Paul Moers – Dienstbaar zijn is het nieuwe goud
Dienstbaar zijn is het nieuwe klantgericht zijn. Consumenten verlangen immers optimale dienstverlening. Veel bedrijven kiezen klantgerichtheid als nieuwe strategie, maar hebben geen idee hoe ze dit in de praktijk invullen. Aan de hand van acht stappen zal Paul Moers toelichten hoe dienstbaar zijn vanuit de onderneming kan worden gestimuleerd. Moers behoort tot de meest prominente marketingdeskundigen van Nederland. Hij is te zien en te horen in scherpe commentaren in geschreven pers en op radio en tv. Moers begeleidt bedrijven met hun strategische- en merkrichting en heeft grote namen als Interpolis, Lotto en Hoog Catharijne geholpen om succesvol hun strategie en merk vorm te geven. Hoe helpt dienstbaarheid om jouw businessmodel te verbeteren? 

Anneloes van Gaalen - Indie Brands - Where Creativity and Commerce Meet
Er is tegenwoordig steeds meer ruimte in de markt voor kleine merken, die met een authenticiteitsclaim een positie in de markt kunnen veroveren. Indiebrands, afgeleid van independent brands, zijn onafhankelijk opgezette merken die veel aandacht besteden aan creativiteit, marketing en storytelling. Denk hierbij aan voorbeelden als OAT Shoes en Tony’s Chocolonely. Anneloes van Gaalen, founder van het platform Indie Brands® schreef er een boek over. Op SHIFT Happens! zal ze je meenemen in de wereld van independent brands. Van Gaalen publiceert in verscheidene internationale bladen als Wired Magazine en Surface. Ook heeft ze verschillende boeken geschreven over onder meer (street) art, design, branding en new media.

Jim Stolze – The Spirit of the Valley
Silicon Valley is al decennialang hét belangrijkste innovatiecentrum ter wereld. Vaak geïmiteerd, nooit geëvenaard. Bedrijven als Apple, Google, Tesla en talloze andere hightechbedrijven zijn er gevestigd. Hoe is het gebied zo belangrijk kunnen worden? Wat voor vernieuwingen houdt het nog in petto? Maar vooral: wat kunnen ondernemers leren van de Valley en de pioniersdrang die daar heerst? Jim Stolze bezocht het gebied en vertelt op het symposium SHIFT Happens! over de unieke cultuur die er heerst. Ook gaat hij in op de laatste 'shifts' en wat jij hier als marketing- of communicatieprofessional mee kunt. 


Paul Stamsnijder - Start met wie 

Waarde creëren doe je vandaag niet meer alleen, maar samen met je stakeholders. Juist in deze tijden waarin er een overvloed aan informatie beschikbaar is, is het van wezenlijk belang om goed met stakeholders om te gaan. De mate waarin je erin slaagt rekening te houden met én tegemoet te komen aan de belangen van de verschillende belanghebbenden, is een van de voornaamste kenmerken van de succesvolle organisaties van vandaag. Welke relaties doen ertoe in ons netwerk, en waarom? En hoe bouw je een netwerk op? Op 14 juni gaat Paul Stamsnijder, oprichter van de Reputatiegroep en auteur van diverse boeken, in op deze vragen en geeft hij een sneak preview van zijn nieuwe boek Stakeholder Management dat in september 2016 zal uitkomen. 

Ingmar de Lange - Service is het massamedium van de 21ste eeuw 
Merken zijn verslaafd aan reclame. Dit komt door een gebrek aan innovatie: het is moeilijk een product uit te vinden dat twee keer zo goed is dat van de concurrent. Dus bestrijden merken elkaar met woorden. Ze strijden zo ook tegen de klant, die dit reclamegeweld steeds beter ontwijkt. Merken die digitaal slim inzetten, vallen juist op met hun innovatieve service. Ze beginnen bij het eind van de funnel: de actie. Deze aanpak werkt; digitaal heeft de ruimte om te vernieuwen teruggebracht. Het is weer mogelijk met een innovatie te komen die twee keer zo goed is als die van de concurrent. Daarbij zijn services extreem schaalbaar en transparant geworden: ze zijn de massamedia van de 21ste eeuw. Op 14 juni legt merkstrateeg Ingmar de Lange uit hoe dit werkt.

Wat zeggen deelnemers van eerdere edities?

“Zéér inspirerend! Niet specifiek vakgebied gericht; maar crossing borders want innovatie is everywhere, gaat veel sneller dan je denkt, en innovatie en technologische ontwikkelingen denken zeker niet in losse kanalen of vakgebieden."

"Hoeveelheid sprekers zeer goed; en de bondigheid van hun presentaties ook. Een heerlijke middag op het puntje van mijn stoel; en als frequente congres- en seminarbezoeker zeg ik by far hét beste symposium van de afgelopen jaren!"

"Wij vonden het weer een zeer geslaagde middag! De kwaliteit is altijd hoog en relevant."

 

Geïnteresseerd?

Voor meer informatie over het symposium SHIFT Happens! kun je contact opnemen met Kim de Vos: via e-mail (k.devos(at)eurib.org) of telefonisch op 010 440 11 30. Schrijf je in voor het congres via 'aanmelden symposium'